Director web BiA - Promoveaza-te gratuit - Societate - Intelepciunea ancestrala orientala şi occidentala, a ocultismului şi a fenomenelor spiritiste
Director web BiA - Promoveaza-te gratuit

Intelepciunea ancestrala orientala şi occidentala, a ocultismului şi a fenomenelor spiritiste

Intelepciunea ancestrala orientala şi occidentala, a ocultismului şi a fenomenelor spiritiste bucuresti romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Adresa Web

Helena Blavatsky – mistere, spiritism, traditii antice.

Doamna Elena Blavatski a fost o figură controversată în timpul vieții sale, promovată de suporterii ca un guru luminat, dar luata în râs ca un sarlatan fraudulos și plagiatoare de critici. Doctrinele ei teozofice au influențat răspândirea ideilor hinduse și budiste în Occident. In 1885 a infiintat loja Blavatsky la Londra. Aici, ea a publicat Doctrina secretă, un comentariu cu privire la ceea ce a pretins că erau vechi manuscrise tibetane, precum și alte două carti, Cheia teosofiei și Vocea Tăcerii.

În New York, H.P. Blavatsky a fondat in 1875 Societatea Teozofica impreuna cu Olcott și William Quan. În 1877 a publicat Isis dezvaluita, o carte ce prezintă viziunea ei teosofica asupra lumii. Asociind îndeaproape cu doctrinele ezoterice ale Hermeticismul și neoplatonism, Blavatsky descrie teosofia ca "sinteza științei, religiei și a filozofiei", proclamand că aceasta reînvie "Intelepciunea antica", care a stat la baza tuturor religiilor lumii.

Viata si cartile publicate de Elena Petrovna Blavatski. În 1880 ea și Olcott s-au mutat în India, unde Societatea Teozofica s-a aliat cu Arya Samaj, o mișcare de reformă hindusa. În același an, în Ceylon ea și Olcott au devenit primii occidentali convertiti în mod oficial la budism. Cu toata opozitia administrației britanice, teosofia s-a răspândit rapid în India, dar a avut probleme interne după ce Blavatsky a fost acuzata ca produce fenomene paranormale frauduloase.


Harta locatie
Data adaugării: 7.2.2017  Vizualizări: 155
RSS Feeds
Prima pagina Societate Intelepciunea ancestrala orientala şi occidentala, a ocultismului şi a fenomenelor spiritiste